Husker du at opnå samtykke? Vi har oplevelsen af at Anden Aktør og Mentor enten arbejder unødigt løssluppent med samtykke eller i værste fald helt undlader at arbejde med samtykke. Det er ærgerligt, for det kan gå galt. Men med det rette understøttende Anden Aktør IT bliver det muligt at beskytte sig samtidigt med at kvaliteten højnes.

 

Samtykke er kun kedeligt arbejde

Lad det være sagt med det samme: Der er ingen; som i overhovedet INGEN bonus, gevinst, ekstra indtjening, profit eller andet lindrende i at indhente korrekt samtykke for dig som Anden Aktør. Det er tæt ved, at det kun koster dig tid og ekstra besvær. Men lader du imidlertid helt være med at indhente samtykke, må du nok hellere indse, at du bevæger dig i en potentiel farezone for at må dreje nøglen om på din ellers glimrende butik.

 

Er du i farezonen?

Nogle udsagn, som vi er stødt ind i omkring samtykke, og som du sikkert vil give os helt ret i, skriger til den ubarmhjertige GDPR himmel:

  • “Samtykke er for besværligt og uden interesse for os. Vi fokuserer i stedet på bare at hjælpe borgeren’
  • “Vi har jo i forvejen en databehandleraftale med kommunen, så samtykke behøver vi ikke”
  •  “Mit firma er jo bare mig. Så om jeg har indhentet samtykke, er der alligevel ingen der interesserer sig for”
  • “Vi har kodeord på alle vores systemer, så samtykke behøver vi ikke”

Ovenstående udsagn er nok desværre et udtryk for manglende indsigt, eller i bedste fald en kalkuleret risiko, hvor man – unødvendigt – er parat til at sætte forretningen over styr.

 

Giv dig selv en hjelm på

Det kan ikke understreges nok, at en samtykkeerklæring er et særdeles vigtigt instrument for at give – ikke borgeren – men dig selv en form for beskyttelse. Det hedder sig godt nok, at man giver databeskyttelse til borgeren. Men sandheden er, at det mest af alt går ud over dig, hvis uheldet er ude. Faktisk er din indhentning af samtykke så afgørende et parameter, at når der bliver udmålt bødestraffe for overtrædelser i forhold til samtlige hjørner af GDPR, vil der helt grundlæggende blive kigget på, om du har samtykket på plads.

Så, det gælder bare om at have styr på formalia. Det er helt essentielt for din forretnings fortsatte drift. Altså: Mine damer og herrer. Samtykket er som at køre på cykel med en hjelm på hovedet. Det er godt nok et meget irriterende benspænd, men beskytter det vigtigste (læs din forretning).

 

Den gode nyhed

Det gode er, at det altså ikke nødvendigvis behøver at være besværligt at indhente og håndtere samtykke. Hvis du har adgang til en IT brancheløsning, der kan understøtte dit arbejde som Anden Aktør eller Mentor er det faktisk ret simpelt.

 

Arbejder du mere løssluppent og besværligt end godt er?

Kender du det her med, at du har en samling af skabeloner liggende, hvor tanken var, at der kun skulle være en version, som alle bruger? Nu ligger versionen imidlertid i mange afskygninger og på alle mulige drev i din virksomhed. Du har mistet overblikket over kvaliteten i Jeres arbejde, krydser fingre og håber på det bedste. Spørgsmålet til dig er, om du vil tillade en sådan løssluppen tilgang til, hvad der kan stå på samtykket?

 

IT Anden Aktør og Mentor – det er dét, der skal til

Nuvel, hvis du har en IT brancheløsning til Anden Aktør og Mentor, giver det dig mulighed for at have styr på dit skabelonbibliotek, herunder den blanket som du vil have, I alle skal bruge til det nødvendige samtykke.

Sagen er at når du har en intuitiv og effektiv adgang til et skabelonbibliotek, bliver det langt nemmere for dine medarbejdere at benytte skabelonen til samtykke end bøvlet med at have den liggende i adskillige versioner i alle mulige mapper i Jeres drevsystemer. Tænk bare på hvor bøvlet det er at finde frem til mappen, finde skabelonen, åbne dokumentet, udfylde dokumentet, omdøbe dokumentet, gemme dokumentet et nyt sted.

Hvad nu hvis din IT brancheløsning helt enkelt understøtter en proces, hvor du blot åbner skabelonen, redigerer dokumentet og trykker gem, således at dokumentet automatisk omdøbes til det rigtige navn og selv lægger sig op på borgerens sagsmappe? Mon ikke det ville kunne lette dit arbejde betydeligt og gøre at du sov lidt bedre ind, bare en enkelt nat?

Det kan godt være du ikke behøver at havne i fængsel hvis du ikke får indhentet samtykke, men det kan i al fald godt betale sig i længden.

 

Vil du vide mere

Går du med tanker om at blive lidt klogere på hvordan sådan en IT brancheløsning til Anden Aktør og Mentor kan gavne dig, så start din uforpligtende dialog op:

  • Bestil en quick eller grundig demo her
  • Bestil et opkald på formularen her
  • Sving en e-mail til hej@jobintra.dk
  • Tast 5350 5510 på din smarte telefon

Få flere blogindlæg

Du kan få flere blogindlæg direkte i dit feed, ved at følge os på LinkedIn

 

Foto: Billedet er leveret af www.fedefotos.dk